zaterdag 20 maart 2010

Ding 15: Podcasts



Dit is voor mij een nieuw ding. Natuurlijk heb ik wel eens van het woord gehoord, maar ik heb er nog nooit daadwerkelijk kennis mee gemaakt.

Van de Radiocast heb ik een aantal podcasts (Andermans veren, Bieslog en Zondagochtend concert) op mijn RSS pagina gezet. Het werkt allemaal goed. Ook heb ik gekeken bij Gespod. Van deze site heb ik de filmtrailers op mijn rss bestand gezet.

Verder heb ik de bibliotheken Waterweg en Dok onderzocht op hun podcasts.
Bij de Bibliotheek Waterweg is de geluidskwaliteit vaak minder goed. Ik vraag mij overigens af wie belangstelling zou kunnen hebben voor de podcasts van lezingen etc. in de bibliotheek.

Bij DOK zijn het voornamelijk vodcasts. Leuk speeltje dat wel, maar of het allemaal zo functioneel is vraag ik mij af.

1 opmerking:

  1. En waarom zou het niet functioneel zijn? Het biedt de bezoeker de mogelijkheid om de informatie op verschillende wijze tot zich te nemen.
    Het is wel een klus die planning en doorzettingsvermogen kost. Je kunt merken dat de werkdruk bij DOK voorkomt dat er regelmatig nieuwe podcasts op de site gezet worden. Je moet er dan ook alleen aan beginnen als je van tevoren hebt bedacht en geregeld hebt dat er continuïteit is in het aanbod.

    BeantwoordenVerwijderen